A magyarországi futballiskolák és utánpótlásműhelyek kevés kivétellel koncepció nélkül, nem megfelelő hatékonysággal dolgoznak. A DFA – Hungária képzési koncepciója ennek a problémának a megoldásához nyújt segítséget anélkül, hogy konkurenciát jelentene bármilyen szövetségnek vagy egyesületnek. A szervezet megalapításánál a következő gondolatok álltak előtérben:

1. Melyik az a képzési forma amin keresztül a szakképzett edzőkollegák és kolleganők a gyermek és ifjúsági futball területén úgy tudják a bázisedzést megoldani, hogy az egyidőben pénzkereseti lehetőséget jelentsen számukra?

2. Hogyan lehetséges egy hosszú távú, minőséget képviselő formában a tehetségek gondozását megoldani?

3. Milyen módon lehet a gyermek és ifjúsági futball területén az       egyesületek munkáját kiegészíteni és támogatni?

4. Melyek azok a lehetőségek amelyek biztosítják az iskolákkal való szoros együttműködést?

Ezeknek a kérdéseknek a megválaszolására a DFA egy átfogó vállalkozási stratégiát dolgozott ki melynek a súlypontjai a következők:

A DFA az érdeklődő edzőkollegáknak és kolleganőknek egy gyakorlatban kipróbált kooperációs partneri – koncepciót és egy professzionális marketing szisztémát kínál. Ennek a koncepciónak a segítségével lehetséges, hogy a kvalifikált, vállalkozó szellemű edzőkollegák és kolleganők lakóhelyük körzetében egy futballiskolát vezessenek, amivel saját egzisztenciájuk kiegészítéséhez járulnak hozzá.

A DFA a licens partnerek számára egy képzési koncepciót kínál a gyermek és ifjúsági futball területén. Ez a koncepció Peter Schreiner, Gerd Thissen és hazánkban Cs. Tóth Zoltán nevéhez fűződik. A DFA képzési koncepciójában egy hosszútávú pedagógiai szempontokat figyelembevevő egyéni képzés áll előtérben.

 

A